miercuri, 16 februarie 2011

Pescuit la stiuca in Delta Dunari

Pescuit la stiuca..
Vom oferi sfaturi care sa va ajute in momentele in care pescuiti cumatra stiuca. Speram ca aceste insemnari sa va ajute sa prindeti cat mai multa stiuca si totodata sa invatati sa o respectati si sa o intelegeti.Asigurati-va ca aveti echipamentul corespunzator, atat pentru a evita sa va raniti cat si pentru a evita chinuirea pestelui. Cei mai multi pescari apeleaza la minciog si aparat special pentru extragerea acului/jigului/linguritei in momentul in care aleg stiuca.
Fiti pe faza si nu ezitati.
In momentul in care folositi momeala vie (in special pestisori) aveti grija sa aranjati corespunzator acele sau ancorele, pentru a evita inteparile superficiale sau pe cele adanci (momentul in care stiuca inghite foarte mult pestele si acul se infige in zone inaccesibile).
Nu ezitati! In momentul in care stiuca a atacat si simtit ca momeala a ajuns in gura acesteia (de obicei cand simtit rezistenta), intepati. Cele mai multe ratari se intampla in momentul in care pescarul ezista sau asteapta un al doilea atac. S-ar putea sa nu mai existe. Daca folositi pestisor viu si pescuiti la pluta lucrurile se schimba (in mod surpinzator pescuitul stiucii la pluta este foarte popular si nu la fel de solicitant din punct de vedere fizic). Ce se schimba? Felul in care ataca stiuca in primul rand. Pestele fiind in carlig, cu capetele ancorei fie deasupra, fie dedesupt, fie spre coada, are o miscare mult mai lenta ceea ce favorizeaza atacul de dedesupt si din spate. Asadar, s-ar putea sa stiuca sa nu apuce din prima zona in care avem pozitionata ancora, motiv pentru care trebuie sa ii mai acordam cateva secunde pentru un al doilea atac, in care va inghiti mult mai bine momeala.
In incheiere fir intins si capturi cat mai mari.

Un comentariu: